Ons Dorpshuis

In het mooie wierdedorp Westeremden

Agenda Orando voorjaar 2017

logo Orando

Agenda dorpsvereniging Orando
Dorpsvereniging Orando organiseert dit voorjaar weer de nodige activiteiten voor jong en oud.

  • 5 maart – voorjaarsconcert in de Andreaskerk
    Hartshoop en Wantocht is de titel van de voorstelling van het Filofonisch Orkest met muziek vol van onbeantwoorde liefde, hartstocht, zang, romantiek en humor. De presentator neemt u mee op deze muzikale tocht: van klassiek tot modern; van ballade tot musical; van Bach tot Bernstein en verder. De negen blazers, pianist, zanger/slagwerker, samen met dirigent/componist Libbe Oosterman verrassen u graag met een onalledaags concert. Het concert wordt gehouden in de Andreaskerk en begint om 15.30 uur. Kosten € 7,50 (t/m 12 jaar gratis).

11 maart – actie in het kader van NL doet!
Op zaterdag 11 maart doet Westeremden mee aan de landelijke NL doet actie. Iedereen, kinderen èn volwassenen verwachten we om 13.30 uur bij de Viskenij. We gaan dan in groepjes op pad om ons dorp weer mooi schoon te maken. Als dank is er een kleine verrassing voor alle kinderen die meehelpen. We sluiten af in de Viskenij, waar iedereen welkom is. KOMT ALLEN HELPEN om ons dorp er weer pico bello uit te laten zien!

24 maart – jaarvergadering
De jaarlijkse vergadering van Orando vindt plaats op vrijdag 24 maart en begint om 20.00 uur in het Dorpshuis. De agenda wordt van tevoren verstrekt. Er zal een powerpoint presentatie getoond worden van alle activiteiten die Orando in 2016 heeft georganiseerd.

15 april – paasknutselen jeugd
Alle kinderen in de leeftijd van de basisschool kunnen op zaterdagmiddag 15 april van 13.30 uur tot 15.00 uur komen knutselen in de ijsbaankeet. Er kan van alles worden gedaan, zoals verven of knutselen met papier met als thema, Pasen! Dit jaar hebben we ook aan de stoere jongens in het dorp gedacht; zij kunnen iets maken van hout! Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

15 april – NIEUW paasworkshop voor volwassenen
Nadat de kinderen klaar zijn met knutselen, kunnen de ouderen hun hart ophalen want om 15.30 uur beginnen we met een paasworkshop! Men moet zelf een schaal o.i.d. meenemen en eventueel mos/hedera. Voor bloemen, oase, piepschuim, ijzerdraad e.d. zorgt Orando. Wel vragen we een kleine bijdrage van € 3,-. Opgeven via orandowesteremden@gmail.com (dit i.v.m. inkoop).

15 april – snoeihout brengen
Het snoeihout kan op zaterdag 15 april worden gebracht naar de paasbult aan de Zeerijperweg 2, let op, alléén tussen 09.00 en 15.00 uur. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om uw snoeihout te brengen, legt u het dan aan de weg dan wordt dit tegen vergoeding bij u opgehaald. (NB. Onder voorbehoud – afhankelijk van de vergunning van de gemeente).

17 april – paasvuur
Op Paasmaandag steken we om 20.00 uur het paasvuur aan. Tegen een kleine vergoeding is er koffie/thee of fris beschikbaar. (NB. Onder voorbehoud – afhankelijk van de vergunning van de gemeente).

 27 april – koningsdag
Voor Koningsdag maken we een afzonderlijk speciaal en feestelijk programma, dat brengen we bij iedereen in de bus.

 4 mei – dodenherdenking
Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit doen we met een kranslegging bij het gedenkteken op het dorpsplein (dat vorig jaar is onthuld) en een bijeenkomst in de Andreaskerk. Na de bijeenkomst is er in de Andreaskerk gelegenheid om na te praten en gezamenlijk koffie of thee te drinken. De deelnemers aan de herdenking worden om 19.50 uur bij het gedenkteken op het dorpsplein verwacht.

 5 mei – bevrijdingsdag

Hierbij het vlagprotocol:

27 april           – Koningsdag (hele dag vlaggen tot zonsondergang)

4 mei              – Dodenherdenking (vanaf 18.00 uur de vlak halfstok, tot zonsondergang)

5 mei              – Bevrijdingsdag (hele dag vlaggen tot zonsondergang)

 16 juni – fietstocht
Op vrijdagavond 16 juni is er de jaarlijkse fietstocht. We vertrekken om 19.00 uur vanaf het dorpsplein. Een mooie tocht door het Groninger land is voor u uitgezet. We fietsen ongeveer 20 kilometer in een rustig tempo. Onderweg pauzeren we eenmaal en bij terugkomst is er een gezellige nazit in het dorp.

18 juni – midzomeravondconcert in de Andreaskerk
Zondagavond 18 juni, rondom de langste dag, een feestelijk midzomeravondconcert door het Hippolytus Kerkkoor uit Middelstum m.m.v. pianist Oleg Mozorov, tevens dirigent van het koor.

Het concert wordt gegeven in / rondom de Andreaskerk en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis maar we vragen wel een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.